Nov
14
2014

Cum să alegi un președinte demn de tronul țării?!

Până acum nu sunt impresionat de nici măcar unul dintre cei doi candidați pentru postul de președinte al umilei noastre țări. Dacă ar fi să trag o linie pentru o scurtă concluzie s-ar rezuma la un singur cuvânt: penibilitate. E singurul cuvânt care imi trece prin cap și cu care pot să fac referire la aceasta campanie.

Nu se atribuie candidaților ci mai degrabă votanțiilor și nevotanțiilor. Consider penibil acea indiferență a celor care nu merg la vot și în același timp a celor care merg la vot pentru o sarma sau doi mici. Bunică-mea, de pe câmpurile moldovenești, sună cu câteva zile în urma și foarte fericită îi spune la maică-mea să-l voteze pe ponta (din respect am scris cu literă mică), ceva gen: „ Maică, au venit aiștia de-a lu ponta, mamă și  au făcut o masă aici, în sat, pentru toata lumea. Votați, mamă, cu ponta că uite câte-a făcut!”

După mintea mea, populația țării, în privința votului este alcătuită din tineri cărora nu prea le pasă de acest drept de vot, pentru că nu ei au luptat pentru așa ceva, iar singurul lucru istoric de interes pentru ei ar putea fi o vechitura găsită prin pod la bunici, în speranța de-a valora măcar cât un PS3. Și oamenii în vârstă, precum bunică-mea, care pot fi manipulați cu creșteri de pensii și o masă caldă.

Am observat mai nou de protestele din marile orașe, la care au participat într-adevăr mulți tineri, dar adevărul crunt e că puțini dintre ei au știut la ce participă și ce susțin, pe lângă o pancardă cu jos ponta. Și mă îndoiesc că în ultimile săptămâni s-au schimbat atât de multe, încât să iasă tineretul la vot, deși ar trebui, măcar din respect pentru cei care s-au luptat pentru dreptul nostru.

În concluzie: puțini tineri la vot, mulți pensionari mituiți și un număr modest de persoane de vârsta mijlocie. Eu chiar îmi doresc să nu am dreptate deloc.

Îmi pare rău dacă vă doreați un tutorial din care să înțelegeți cine e demn de președinte. Ponta e viclean, e tinerel, trebuie să-și facă niște bani de pensie (că apoi oricum mai taie din ea), iar Iohannis e puțin dubios sau retard, nu pot să-mi dau seama, dar nu prea e capabil să vorbească, să susțină ceva, nu-i prea merge gura. Acum asta poate fi și ceva pozitiv, doar că atunci când e încolțit nu mai știe ce sa zică – ”ghinion”.

Căutați un președinte care are mai puține lucruri negative și căutați unul care știe, frate, o limbă străină – gen.

sursa poza

Scrie o parere